Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Privatleasing skjuter i höjden

Och rekordstark marknad på begagnat

Privatleasing är det nya svarta. Under juli månad stod privatleasing för 30 procent av alla nyregistreringar av privatbilar. Jämfört med början av 2010-talet är det en flerdubbling. Då låg andelen på dryga fem procent och klättrade långsamt över tioprocentsgränsen 2014. Nu har det alltså privatleasingen fullkomligt exploderat.

– Privatleasingen kommer att fortsätta sin positiva ökning ytterligare ett par år framöver, den känslan är tydlig i branschen, inte minst med tanke på det positiva mottagandet från kunderna, säger Johan Holmqvist, bilhandelsansvarig på MRF i ett meddelade.

De vanligaste privatleasingbilarna är Volkswagen Golf, Volvo V40, Volkswagen Polo, Skoda Fabia och Renault Clio. Mindre bilar är fortfarande mest populära bland privatleasingkunder.

Som om det inte var nog slår också begagnatförsäljningen rekord. Totalt sett har begagnatförsäljningen ökat med en procent sedan rekordåret i fjol. Ökningen står bilhandeln för, privatförsäljningen har i stället minskat med en procent.

– Det levereras fler nya bilar än någonsin och det säljs rekordbra med begagnat, samtidigt som begagnatlagren hålls på en rimlig nivå, säger Johan Holmqvist.

Foto: Shutterstock/montage
redaktoren@bytbil.com

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com