Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Privatleasa en Amazon – ja, snart kanske

"Care by Volvo" – snart för begagnat

Privatleasing har blivit starkaste trenden i bilbranschen. Nu börjar den sprida sig även till begagnade bilar. I USA planerar Volvo att utöka ”Care by Volvo” till begagnade bilar. Får det lov att vara en Amazon, kanske?

”Drive it like you hate it”, så låter en klassisk tv-reklam från Volvo I USA där en Amazon plågas hårt och hänsynslöst på amerikanska vägar.

År 2018 är tongångarna lite annorlunda – ”Care by Volvo” är en av märkets populäraste deviser och är en utökad form av privatleasing där Volvo tar hand om det mesta.

I grunden är det nog samma sak som menas – kör bilen och strunta i resten – det tar Volvo hand om.

Hittills har det bara gällt nya bilar, men nu planerar Volvo att utöka sin privatleasingtjänst i USA till begagnade bilar.

– Jag tror att det förmodligen är nästa steg. Ungefär 50 procent av frågorna vi får från kunder och handlare handlar om att leasa begagnat. Låt säga att det tar ett år, säger Volvos amerikanska vd Anders Gustafsson.

I takt med att allt fler privatleasade bilar återlämnas till bilhandlare när den treåriga leasingen har gått ut kan vi nog räkna med att liknande erbjudanden dyker upp i Sverige. Redan går det att hitta i mindre skala hos enskilda handlare.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com