Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

President Biden vill byta ut alla federala bilar

Byter han även ut The Beast?

Större
Stäng
  • Foto: Wikimedia commons
    Foto: Wikimedia commons
  • Foto: Wikimedia commons

En av Joe Bidens stora utmaningar är att försöka få ned koldioxidutsläppen i USA. En åtgärd som USA:s nya president planerar att göra, är att ersätta alla federala bilar som är i drift.

För mindre än en vecka sedan installerades Joe Biden som USA:s nya president. Som många av sina företrädare, han har rivstartat sin ämbetsperiod. Nu har presidenten meddelat, att han planerar att ersätta alla federala fordon som är i drift, med amerikansktillverkade elbilar. 

Enligt den statistik som finns, fanns det 2019, totalt 645 000 bilar i den federala bilparken. Hyfsat många bilar som ska ersättas, med andra ord. Dock har inte presidenten avslöjat några detaljer, eller någon tidslinje, bara ett åtagande att slussa ut förbränningsmotorerna och ersätta dem med fordon som inte släpper ut någon koldioxid. Alla elbilar ska dessutom vara tillverkade inom landet.

LÄS MER: Så påverkas bilindustrin – om Joe Biden vinner presidentvalet

Enligt IndsideEVs, så har Tesla Model 3 varit en användbar bil för några av landets poliskårer. Bargersvilles polisdepartement i Indiana, har meddelat att användandet av Model 3 sparat dem 6 750 dollar, enbart under ett års användning, jämfört med en Dodge Charger. Det är bara att räkna ut hur mycket man kan spara, om man multiplicerar den summan med drygt 600 000 elbilar. 

Intressant nog är 22 procent av fordonen i den federala bilparken postbilar, som tydligen behöver bytas ut. Genomsnittsåldern för en Grumman Long Life Veichle är 28 år och saknar grundläggande funktioner, såsom krockkuddar, låsningsfria bromsar och luftkonditionering. Enligt spekulationer från IndsideEVs kan just de 140 000 postbilarna vara de första fordonen som byts ut, eftersom de har fastställa rutter, ofta gör snabba stopp, och kör i låg hastighet. Dessutom behöver de sällan köra speciellt långa sträckor för att slutföra sin dagliga rutt.

Kan det till och med vara så att Biden kommer beställa en ny presidentlimousin, som ersätter ”The Beast”? Kanske kan det bli en specialgjord, utsträckt Cadillac-suv, men i elektriskt utförande? 

LÄS ÄVEN: Här är de populäraste bilarna på Bytbil just nu

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com