Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

P-platser breddas för suvar

Moderna bilar har blivit för stora.

Djurgårdens parkförvaltning ska bredda stadsdelens p-platser. Dagens bilar har helt enkelt blivit för stora.

Djurgården är de gamla pengarnas paradis. Här dricker man sin champagne på Villa Godthem och vinglar sedan hem till hus som Listonhill, Nedre Manilla eller Täcka Udden. På Hitta.se kan man läsa att djurgårdarnas favoritsysselsättningar är segling, golf och värdepappersaffärer. Underligt att de inte nämner falkjakt.

Så bor man på Djurgården köper man en Volvo, Mercedes-Benz eller BMW. Och gissningsvis då en stor suv, för Djurgårdens bilister kommer helt enkelt inte längre i och ur sina bilar på stadsdelens parkeringsplatser. Men en lösning är på gång rapporterar Stockholm Direkt.

I dag är normen att en p-plats ska vara fem meter lång och 2,5 meter bred. Kungliga Djurgårdens parkförvaltning, som ansvarar för parkeringsplatserna, planerar att förstora rutorna till 5,5 gånger 2,7 meter, tillräckligt för att även en modern bil ska kunna öppna dörrarna med en springa större än hos en brevlåda.

Trångt som attan.

Frågan är om det räcker. En Volvo 760 GLE, klientelets favoritbil på sin tid, var blott 176 centimeter bred. Dagens Volvo XC90 mäter över två meter på bredden. Med den utvecklingstakten lär vi snart få behov att bredda igen. Var ska det sluta?

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com