Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Officiellt: Porsche kommer INTE samarbeta med Red Bull

Väntades kliva in 2026

Större
Stäng
  • Porsche kommer inte samarbeta med Red Bull i Formel 1. Foto: Porsche
    Porsche kommer inte samarbeta med Red Bull i Formel 1. Foto: Porsche
  • Porsche kommer inte samarbeta med Red Bull i Formel 1. Foto: Porsche

Allt sedan Audi beslutade sig för att ta klivet in i Formel 1, har alla väntat på att Porsche gör samma sak. Men nu är det oklart vad som händer på grund av att de inte kommer samarbeta med Red Bull.

För två veckor sedan blev det klart att den tyska biltillverkaren Audi kommer kliva in i Formel 1 som motorleverantör 2026. Efter Audis besked har alla väntat på att även Porsche ska kliva in, även dem som motorleverantör och partner till Red Bull-stallet. Men så blir inte fallet.

Porsche har nämligen bekräftat att man inte längre för några samtal med Red Bull. Motorsport.com rapporterar att planen från början var att Porsche skulle ta över 50 % av teamet från och med 2026, men osäkerhet från Red Bulls sida ledde till att det inte slöts något avtal.

Fler tillverkare på ingång om Porsche kliver in i Formel 1?

”De två företagen har nu gemensamt kommit fram till att dessa samtal inte längre kommer att fortsätta” skriver Porsche i ett uttalande.

Enligt den tyska biltillverkaren var förutsättningarna för ett partnerskap, att det skulle baseras på lika villkor, vilket förutom ett motorsamarbete även skulle omfatta teamet.

Det är oklart vad som nu händer med Porsche och Formel 1. Enligt F1-chefen Stefano Domeincali finns det flera olika tillverkare som vill ansluta sig till Formel 1, om Porsches plan inte går i lås. Vi får se vad som händer.

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com