Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Audi kliver in i Formel 1

Audi blir motorleverantör i Formel 1 2026

Större
Stäng
  • Stefano Domenicali, vd för Formel 1,  Mohammed ben Sulayem, Internationella bilsportsförbundets president, Markus Duesmann, vd för Audi, teknisk utvecklingschef för Audi. Foto: Audi
    Stefano Domenicali, vd för Formel 1, Mohammed ben Sulayem, Internationella bilsportsförbundets president, Markus Duesmann, vd för Audi, teknisk utvecklingschef för Audi. Foto: Audi
  • Stefano Domenicali, vd för Formel 1, Mohammed ben Sulayem, Internationella bilsportsförbundets president, Markus Duesmann, vd för Audi, teknisk utvecklingschef för Audi. Foto: Audi

I våras kom det uppgifter om att Volkswagenkoncernen kliver in som motorleverantör i Formel 1. Nu har Audi bekräftat att de gör en satsning 2026.

Under gårdagen genomfördes Belgiens Grand Prix i Formel 1 där Red Bulls Max Vertsappen tog hem segern och stormar fram mot världsmästartiteln. En annan nyhet som tillkännagavs under helgen var att Audi kliver in som motorleverantör i sporten 2026.

Markus Duesmann, vd för Audi. Foto: Audi

I våras bekräftades det att Volkswagengruppen skulle göra en Formel 1-satsning samma år. Då införs nämligen ett nytt motorreglemente. Det har även tidigare spekulerats i att Audi skulle försöka ta över delar av McLaren-stallet, men så blev inte fallet. Det är i dagsläget oklart vem Audi kommer samarbeta med, men ett beslut ska tas i slutet av året.

Ryktas samarbeta med Sauber

Samma dag tillkännagav Alfa Romeo att de skulle avsluta sitt samarbete med Sauberteamet till 2024. Motorsport.com rapporterar att Audi kommer investera i stallet och ge fabriksbackning. Antagligen kommer även Porsche kliva in i F1, även dem som motorleverantör. De kommer i stället samarbeta med Red Bull.

– Motorsport är en integrerad del av Audis DNA. Formel 1 är både en global scen för vårt varumärke och ett utmanade utvecklingslaboratorium. Kombinationen av hög prestanda och tävling driver alltid innovation och tekniköverföring i vår industri. Med de nya reglerna, är det rätt tidpunkt för att involvera oss, säger Markus Duesmann, vd för Audi.

Audi kliver in i Formel 1 som motorleverantör 2026. Foto: Audi

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com