Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Officiell: Fantastisk restomoddad Ferrari Testarossa

Rak tolva på 517 hästkrafter • 324 km/h

Större
Stäng
  • Produktionsversionen av den restmoddade Ferraro Testarossa. Foto: Officine Fioravanti.
    Produktionsversionen av den restmoddade Ferraro Testarossa. Foto: Officine Fioravanti.
  • Produktionsversionen av den restmoddade Ferraro Testarossa. Foto: Officine Fioravanti.

Nu är den äntligen här. Officine Fioravanti har lanserat sin restomoddade Ferrari Testarossa som har klarar av 324 km/h.

I maj berättade vi om den schweiziska firman Officine Fioravanti som utvecklade en restomoddad version av den klassiska modellen Ferrari Testarossa.

Nu har samma företag visat upp den färdiga produktionsversionen av bilen. Den kommer använda sig av samma 4,9-liters raka tolva som originalet. Men i stället för att ha en topphastighet på 290 km/h kan den nå upp till 324 km/h. Motorn levererar 517 hästkrafter och 600 Nm i vridmoment.

Bilen har fått ett nytt avgassystem installerat, och så även låsningsfria racingbromsar från Brembo, samt antispinnsystem. Dessutom har fordonet elektroniskt justerbara dämpare från Öhlins. Därtill har Officine Fioravanti lyckats skala bort 130 kilo jämfört med originalmodellen.

Utseendemässigt ser Ferrarin ut som vilken Ferrari Testarossa som helst, förutom att den i stället för 16-tumsfälgar, har 17-tumsfälgar fram och 18-tumsfälgar bak. Den får även racingdäck.

Interiören består av italienskt läder, och plastdetaljer har bytts ut mot motsvarande i aluminium. Om du blir nostalgisk, så finns faktiskt originaltelefonen kvar, men den är utrustad med Bluetooth så att man ändå kan göra telefonsamtal. Ljudsystemet har blivit lite modernare och är numera kompatibelt med Apple Carplay.

Det är dock oklart hur mycket den fantastiska bilen kostar eftersom den schweiziska firman inte har avslöjat några priser, men den lär kosta en del.

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com