Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Nya Renault Alpine kan få AMG-motorer

Avslöjar alternativ i intervju

Senare i år kommer Renault Alpine att återuppstå, men det behöver inte vara en Renault-motor under huven, inte ens något franskt, utan tyskt.

Renault har visat upp sin kommande Alpine-comeback, och den legendariska sportbilen ska återuppstå senare i år. Men än är det inte klart vilka motoralternativ som kommer att erbjudas, och i en intervju på autoexpress.co.uk erkänner Renaults vice vd Bruno Ancelin att de kan tänka sig att ha AMG-motorer i Alpine-modellen.

– Vi har två möjligheter. Antingen tar vi vad som finns internt och utvecklar själva för mer prestanda. Eller så tar vi in något som är ute på marknaden. Jag hörde från Aston Martin och presentationen av den nya DB11 att de köper in sina V8-motorer från AMG. Det är en möjlighet. Vi har en del samarbeten med Daimler. Vi kan köpa in motorer externt, det har jag inga problem med att erkänna, säger Bruno Ancelin till autoexpress.co.uk

Det är inte bara motoralternativen som är på tal, Bruno Ancelin berättar även att de kan komma att erbjuda flera olika karossversioner, som cabriolet och coupé framöver.

Foto: Renault
redaktoren@bytbil.com

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com