Bytbil är en del av Schibsted Marketplaces. Schibsted News Media AB och Schibsted ASA är ansvarig för dina data på denna sidan. Läs mer här

Redaktionen tipsar

Renault Alpine A120 ska slå Cayman på näsan

Priserna avslöjade, dessutom bilder på tvillingen som aldrig blev av

Renault Alpine släpper snart A120 Coupé. Prissättningen lär bli aggressiv med Porsche Cayman och Alfa Romeo 4C finns i siktet. Och vi har bilder på samarbetspartnern version som inte kommer.

Vi har tidigare rapporterat att Renault avser att väcka Alpine-namnet till liv igen. Märket köptes av Renault 1973 och lades ner 1995.

Alpine gjorde snärtiga sportbilar med motorn där bak.

Alpine gjorde snärtiga sportbilar med motorn där bak.

I våras visades Renault Alpine Concept, en föraning om hur A120 Coupé kommer att se ut. Vi kunde också rapportera att Renault eventuellt planerar att använda motorer från Mercedes-AMG. Nu kan vi avslöja att priserna kommer att placera modellen i konkurrens mot Porsche Cayman och Alfa Romeo 4C.

Det är den australiensiska publikationen Motoring som har haft en pratstund med Renaults högsta chef i Australien, Justin Hovecar, som undlapp sig att Alpinecoupén kommer att kosta 75-90.000 AUD vid lanseringen. Det motsvarar ca 5-600.000 svenska kronor. Med motsvarande svenska försäljningsskatter skulle det placera modellen i nivå med tyska och italienska konkurrenter.

Samtidigt har bilder läckt ut som föreställer designmodellen för Caterham C120 Coupé, som var tänkt att utvecklas ihop med Renault Alpine. Projektet startade som ett samarbete mellan Renault och brittiska Caterham, som annars tillverkar små cigarrliknande bilar med arv från Lotus Seven.

Onekligen känns linjerna igen ...

Onekligen känns linjerna igen …

... från Renaults version av samma bil.

… från Renaults version av samma bil.

Modellen är framtagen av en brittisk designfirma, Drive Design, och i sin blogg beskriver besvären med att försöka sy ihop märkesidentiteten hos den långnästa Caterham med formförutsättningarna hos en mittmotorcoupé. Hur som helst stöp projektet när det skar sig mellan de båda bilföretagen 2014 och Renault köpte ut Caterham ur projektet.

Med lite tur kan vi få se den nya Renault Alpine på Parissalongen i slutet av den här månaden. Håll utkik!

Foto: Renault, Drive Design
redaktoren@bytbil.com

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com