Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Nya Jeep Wrangler ser ut som den gamla

Förändringarna är försiktiga när Jeep växlar generation.

Uppgifterna är knapphändiga när Jeep presenterar en alldeles ny Wrangler. Men av bildmaterialet att döma är förändringarna varsamma.

Sprungen rakt ur andra världskrigets lera är Jeep alla terrängbilars förebild och Wrangler är i rakt nedstigande led en ättling till självaste Willys MB. Så den leker man inte med när den ska lanseras i ny generation utan både form och funktion måste varsamt spegla släktens traditioner.

Sist som Wrangler fick en ansiktslyftning var 2006. Då var den största nyheten att man kunde få den i fyrdörrarsversion, kallad Unlimited. Annars var det mesta som vanligt, Jeep Wrangler var fortfarande ett rambygge med stela axlar i båda ändar. Självklart fanns också en militärversion, J8, som hade bladfjädrad bakaxel.

Fiat Chrysler Automobiles

Artonhundratalet ringde …

Nu är det alltså dags för generationsskifte igen och den senaste generationen, med kodnamnet JL, går fortfarande att få med fällbar vindruta. Utöver det säger Jeep ingenting om nykomlingen och inte går det att dra särskilt långtgående slutsatser av det magra bildmaterialet, mer än att man fortfarande kan välja mellan olika dörrantal och att det lär finnas goda möjligheter till friskluft.

Men vi vågar nog gissa på att Wrangler fortfarande är ett rambygge med väl beprövad teknik under skalet. Någon ordning får det ju faktiskt vara här i världen.

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com