Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Här voltar nya Jeep Wrangler i krocktestet

Nya Jeep Wrangler hade ingen lyckad dag på det amerikanska krocktestet. Bilen voltade TVÅ gånger när den stötte i metallbalken i en hastighet av 64 km/h.
”Att en bil tippar på sidan efter en frontalkrock är inte acceptabelt” konstaterar den amerikanska organisationen IIHS (Insurance Institute for Highway Safety).
Du kan se krockfilmen ovanför artikeln.

Det här är ingen smickrande film för Jeep Wrangler av 2019 års modell. För första gången har en modell misslyckats så fatalt i krocktestet, som utförts i många år av den amerikanska organisationen IIHS (Insurance Institute for Highway Safety).
Du kan se hur bilen tippar åt sidan på passagerarsidan efter att bilen kört in i metallbalken i 64 km/h.
TIllverkaren Fiat Chrysler Automobiles (FCA) ifrågasatte det första krocktestet och ville ha en andra chans där tillverkaren fick diktera villkoren. Men trots förändringarna som gjordes så välte Jeepen igen.
”Att en bil av det här slaget rullar över på sidan efter en krock kan ha ödesdigra konsekvenser för passagerare”, konstaterar IIHS.
”Det är inte acceptabelt att en bil tippar på sidan efter en frontalkrock”.

Men trots det dubbla fiaskot fick bilen inte lägsta betyg. Det berodde enligt IIHS på att ”suven gjorde bra ifrån sig i de andra momenten och att kabinen på förarsidan var väl skyddad” samt att ”krockdockans rörelser var kontrollerade”.

2018 floppade Jeep Wrangler rejält hos Euro NCAP och fick bara totalt en enda stjärna. I en tid när mer eller mindre alla bilar får fem stjärnor och fyra anses vara ett dåligt resultat är en stjärna ett stort fiasko.
Euro NCAP uttryckte också en stor frustration över att en ny bil lanserades 2018 utan autobroms.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com