Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Nya EcoBlue-dieselmotorn från Ford

Lägre förbrukning ska ge bättre ekonomi

Ford presenterade under tisdagen sin nya tvåliters dieselmotor EcoBlue, som blir den första i en ny rad av avancerade dieselmotorer från Ford. En motor som ska ge oöverträffad bränsleekonomi, prestanda och rening enligt tillverkaren.

Nya EcoBlue-motor ritar om kartan för dieslar berättar Ford själva. Det är en avancerad dieselmotor som ger optimerad bränsleeffektivitet och reducerade koldioxid och kväveoxidutsläpp för konsumenten, tack vare sofistikerad teknik och innovativ design. Den fyrcylindriga motorn Ford EcoBlue 2.0 gör sin debut i de nya modellerna av Ford Transit och Ford Transit Custom, som också presenteras i dag.

– Fords EcoBoost skapade en ny standard för bensinmotorer – mindre, mer effektiva med överraskande prestanda. Samma besatthet av att utveckla för kunden ligger bakom vårt nya dieselmotorprogram Ford EcoBlue, säger Jim Farley, vd på Ford of Europe.

Receptet har varit en helt ny motorarkitektur med mindre friktion och renbrinnande förbränningssystem. Sofistikerade efterbehandlingar av avgaser möjliggör extremt låga utsläpp i linje med den stränga standarden Euro Stage VI som introduceras i september i år, med krav på 55 % lägre kväveoxidutsläpp än Euro Stage V. Motorn är också 4 decibel tystare vid tomgång.

Ford EcoBlue kommer till att börja med finnas med 105, 130 eller 170 hästkrafter i Fords transportbilar. Motorn klarar att leverera mer än 200 hästkrafter och den kommer senare ta plats även i Fords personbilar, tillsammans med en ny 1,5-litersversion.

– Ford Transit är en del av Europas bäst säljande transportbilsprogram och får över tio procent lägre koldioxidutsläpp och bättre bränsleeffektivitet tack vare den här nya motorn, vilket ger våra kunder minskade kostnader, avslutar Jim Farley, vd på Ford of Europe.

Foto: Ford
redaktoren@bytbil.com

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com