Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Ny suv-kupé på XC40-plattformen

Volvos ägare Geely lanserar FY11

Här är första bilderna på nya suv-kupén baserad på Volvos XC40-chassi. Bilen, tydligt inspirerad av BMW X4, ska introduceras under första kvartalet 2019. Till en början säljs den endast i Kina med Geely-emblem.

Volvos ägare Geely har släppt första officiella bilderna på märkets nya suv med kodnamnet FY11, och inom kort kommer bilen att presenteras i sin helhet.
Av bilderna att döma så är det en suv-kupé liknande BMW X4 och Mercedes GLC som Geely kommer att presentera. Designen bär vissa släktskap med Volvo, men så bygger den nya bilen också på Volvos CMA-plattform, som även XC40 använder. Den nya bilen blir 4605 mm lång och 1878 mm bred och har en hjulbas på 2700 mm, vilket är mått som är nästan identiska med Volvo XC40.

Bilen kommer även till stor del att ha samma motoralternativ som XC40, bland annat den trecylindringa 1,5-litersmotorn på 156 hk tillsammans med en elmotor och laddbara batteri. En motor som på Volvospråk heter T5 Twin Engine.
Även Volvo själva planerar inom kort att släppa nya modeller på CMA-plattformen. Under 2019 ska både Volvo V40 och en helt elektrisk version av XC40 presenteras.

Och som svenskar vill vi gärna drömma om att Volvo också släpper en kupéversion av sin lilla succésuv XC40. För visst vore det läcker med en XC40Coupe?

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com