Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Ny studie – BMW-ägare sämsta bilförarna

BMW-förare sticker verkligen ut, negativt

Större
Stäng
  • Strålkastarna på en BMW iX3
    BMW-förare sticker verkligen ut i undersökningen. Foto: BMW
  • BMW-förare sticker verkligen ut i undersökningen. Foto: BMW

En ny studie visar att BMW-förare anses ha sämst trafikvett. Däremot är det lite mer oklart vilka förare som har bäst trafikvett.

Du har säkert varit med om det ute i trafiken, en bil tränger sig före i en bilkö, eller beter sig knöligt på något annat sätt i trafiken.

Sifo har genomfört en studie på uppdrag av SBM försäkring för att undersöka vilka bilförare som uppför sig bäst respektive sämst i trafiken. Det är tydliga skillnader mellan val av bilmärken. Svenskarna som medverkar i undersökningen anser att de som har bäst trafikvett kör en Volvo (13 procent), följt av Toyotaförare (5 procent). Även Volkswagenbilister, ägare av Saab samt Kia anses vara vettiga och delar på tredjeplatsen (3 procent var).

LÄS MER: BMW:s nya koncept – 100 procent återvunnet

Men om man tittar på andra sidan spektret, så är det BMW som flest irriterar sig på och som verkligen sticker ut. En tredjedel av svenskarna stör sig mest på BMW-förare (33 procent), vilket är betydligt fler än tvåan på listan, Audiägare (9 procent) och Mercedesförare (4 procent).

– Som bilist är det viktigt att vi alla respekterar och visar hänsyn till våra medtrafikanter. Vår senaste undersökning visar däremot att ägare till vissa bilmärken bör fundera på hur de beter sig i trafiken, säger Johan Fahrbring på SBM Försäkring.

Undersökningen är kanske inte representativ, men kan ändå ge en fingervisning om vilka förare som faktiskt kör bra och dåligt i trafiken.

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com