Redaktionen tipsar

Ny Kina-Tesla - ska säljas i hela världen

Elon Musk släppte jättenyheten under leveransceremoni

Här levererar Elon Musk den första Tesla Model 3 som tillverkats i Kina.
Tesla-chefen passade på att samtidigt släppa en jättenyhet. En ny kinesisk Tesla kan komma att erövra världen.
– Vi ska designa en originalbil i Kina för konsumtion över hela världen. Jag tror att det här kommer att bli väldigt spännande, säger Musk.

Bara ett år efter att Gigafactory 3 började byggas i Kina levererade Elon Musk den första bilen från fabrik. Det gjordes på en ceremoni i går.

Elon Musk var på ett strålande humör och bjöd på en dansshow på scen och kastade av sig kavajen. Under sitt besök i Kina passade Elon Musk dessutom på att släppa vaga uppgifter om en potentiell jättenyhet som kan revolutionera bilbranschen:

En unik folkbil för hela världen från Tesla, byggd i Kina.
– Jag tror att något som skulle vara super coolt skulle vara – och så vi kommer att göra det, vi kommer att försöka göra det – skulle vara att skapa ett Kinas design- och teknikcenter för att faktiskt designa en originalbil i Kina för konsumtion över hela världen. Jag tror att det här kommer att bli väldigt spännande. Jag tror att Kina har några av de bästa konstnärerna i världen och jag tror att det är något som skulle uppskattas på global nivå. Jag tror att det borde göras, och det kommer att göra det, sade Elon Musk.

Några mer detaljer än så släppte inte Elon Musk – mer än att Tesla ska göra något radikalt som ingen förväntar sig, precis som Cybertruck.

Under leveransceremonin tackade Elon Musk regeringen i Shanghai för deras samarbete, och strax senare lämnade han över nyckelkorten till de tio första kinesiska Tesla Model 3-kunderna.  Teslas aktie fortsätter att slå rekord och kursen är nu upp på 454 dollar.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com