Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Första skissen: Teslas mindre folkbil

Startar designstudio i Kina - ska släppa ny världsbil

Är det här Teslas nya folkbil som ska erövra världen?
Elbilstillverkaren har släppt en ny skiss på en bilmodell inför byggandet av sin nya designstudio i Kina.
– Vi ska designa en originalbil i Kina för hela världen, sa Elon Musk under sitt Kinabesök.

Teslas aktie fortsätter att stiga som en raket på New York-börsen. Trots en produktion på bara 367 500 bilar under 2019 värderas bolaget nu högre än Ford och General Motors tillsammans. Ska Tesla försvara den värderingen på sikt kommer det inte att räcka med den nuvarande modellpaletten även om vi räknar in den kommande suv:en Model Y och pickupen Cybertruck.

Det behövs en riktig folkbil som kan göra Tesla till ett av världens mest sålda bilmärken. Och nu har Tesla släppt de första skisserna på en mindre bil som kan tillverkas i Kina – men ha hela världen som marknad.

Redan när Elon Musk invigde den nya Kina-fabriken för en dryg vecka sedan teasade han om vad som komma skall:

– Jag tror att något som skulle vara super coolt skulle vara att – och svi ska göra det, vi kommer att försöka göra det – skulle vara att skapa ett design- och teknikcenter för att faktiskt designa en originalbil i Kina för hela världen.

Tesla har nu bekräftat att designcentret kommer att skapas och redan börjat ta emot arbetsansökningar. Och på sitt officiella kinesiska Wechat-konto har Tesla publicerat en skiss om hur en kina-byggd folkbil kan te sig. Sannolikt är inte det här slutresultatet, men den visar i vilken riktning Tesla är på väg i Kina.

Om Tesla lyckas bygga en elbil i Kina i 250 000 – 300 000-kronorsklassen kan den bli en global succé som på allvar ritar om hela världens bilkarta och tar marknad från till exempel Volkswagen Golf. Volkswagen-chefen Herbert Diess varnade förra veckan för att Tesla och andra nya aktörer kan förvandla förutsättningarna för de traditionella biltillverkarna.

– Vi måste förändra oss snabbt, annars blir vi ett nytt Nokia.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com