Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Teslas plan – så ska de erövra Kina

Elon Musk har ambitiösa planer...

Det har haft svårt att ta sig in på världens största bilmarknad.
Men nu ska det bli ändring på det.
Detta då Tesla bekräftar att man kommer att börja bygga bilar i Kina.

Kina är det förlovade billandet.
Men det är inte lätt att etablera sig på marknaden om man är ett litet utländskt bolag. Det vet Tesla som redan för två år sedan as att de ville komma in det stora landet i öst.
Försäljningen av Model S har lämnat en hel del övrigt att önska, men nu verkar det ha vänt. Fjolårsförsäljningen ökade rejält och till tekniksajten Engadget säger Elon Musk, Teslas grundare, att man siktar på att börja tillverka bilar i Kina redan innan året är slut.

Anledningarna är flera. För det första har Kina höga importtullar på bilar och för det andra har centralregeringen precis utannonserat en stor elbilssatsning.
Det första innebär att en Model S i Kina är ungefär 25 procent dyrare än vad den borde vara och det andra är ju en ”homerun” för elbilsföretaget.

Målet är som sagt att börja bygga bilar i Kina redan innan 2016 växlar över till 2017. Vilket är ambitiöst. Först måste man hitta en lokal partner (ett av kraven utländska bilföretagen har) sedan måste man hitta produktionsplats/utrymme för att bygga bilarna.
Men Tesla har ju visat att de kan vara snabbfotade – så vi får se om de lyckas även med detta.

Foto: Tesla
redaktoren@bytbil.com

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com