Redaktionen tipsar

Nu stiger den här Volvomodellen i värde

Volvo V70 R attraktiv i USA – men på Blocket kan du göra superfynd

Värdet på moderna men ovanliga Volvo-bilar börjar nu skjuta i höjden.
I alla fall utomlands – den här V70 R:en såldes nyligen för 130 000 kr.
I Sverige går det fortfarande att göra superfynd på Blocket.

När det gäller äldre turbomodeller från Volvo är det redan för sent för att göra fynd. En fin Volvo 240 turbo i originalskick kan gå på långt över 200 000 kronor – om du ens hittar en bil till salu. De flesta står tryggt inställda i entusiastgarage.

Men i USA har man nu noterat kraftiga värdeökningar på en ganska ny modell. Det handlar om sportversionen av näst sista V70-generationen: Volvo V70 R. Nyligen såldes exemplaret på bilderna för 130 000 kr i USA. R-modellerna var i mitten på 2000-talet Volvos motsvarighet till BMW:s M-modeller, men har inte alls åtnjutit samma värdestegring.

Bilen erbjuder rejäla prestanda för sin tid med 0-100 km/h på under sex sekunder med en härligt brölande turbofemma under huven. För att klara all effekt och prestanda har bilen brembo-bromsar och fyrhjulsdrift från Haldex.

I Sverige går det fortfarande att hitta fina välvårdade exemplar långt under 100 000 kr, på lite sikt är det sannolikt ett fynd för den som vill äga bilen som samlarobjekt eller entusiastfordon över längre tid.

Fotonot: R står för Refined och betyder att bilen är ”förfinad”, vilket på Volvospråk innebär att bilen har en högre prestanda och ett sportigare utseende.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com
Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com