Bytbil är en del av Schibsted Marketplaces. Schibsted News Media AB och Schibsted ASA är ansvarig för dina data på denna sidan. Läs mer här

Redaktionen tipsar

Nu skapas en dejtingapp bara för Tesla-ägare

Så uppkom idén för "Tesla Dating"

En dejtingapp exklusiv för Tesla-ägare är nu under utveckling.
För att få gå med krävs bevis på att man i själva verket äger en Tesla.
– Din bil säger mycket om dig som person, säger Ajitpal Grewal som står bakom appen.

Det må låta som ett skämt att Tesla-ägare skulle få sin alldeles egna dejtingapp. Den smått bisarra skapelsen ska nog också tas med en nypa salt. Men faktum är att den faktiskt är under utveckling och det har uppmärksammats av välrenommerade tidningar som The Wall Street Journal, Forbes och Business Insider.

”Tesla Dating”, som appen heter, är fortfarande i ett tidigt skede av utvecklingsprocessen och det finns ingen information om när en eventuell lanserings skulle kunna ske. Hur som helst ska dejtingtjänsten fungera ungefär som andra kända appar, exempelvis Tinder. I appen får man alltså upp profiler från andra singlar i sitt närområde. Och varenda en ska då äga en Tesla.

Den kanadensiska teknikentreprenören Ajitpal Grewal är mannen bakom satsningen. I en intervju med Business Insider har sagt att han fick idén efter realiseringen att Tesla-ägare, enligt honom själv, bara gillar att prata om en enda sak: Hur mycket de älskar sina Teslor.

Ett exempel från utvecklaren om hur en profil på ”Tesla Dating” kan se ut.

– Det har blivit en stor del av deras identitet. De delar också många värderingar, såsom att vilja reducera sin inverkan på klimatet, deras dyrkan av Elon Musk och att de uppskattar högteknologiska lösningar. Då slog det mig att dessa människor skulle vara perfekta för varandra, säger han till tidningen.

På appens officiella hemsida kan Tesla-ägare redan nu göra sina intresseanmälningar för att få tidig tillgång till appen.

När (eller om) appen väl lanseras kommer det att krävas verifikation på att användarna verkligen äger en Tesla. Grewal har då planer på att man som användare måste bevisa ägarskapet genom att ladda upp en bild på sig själv i sin Tesla.

Själva matchningarna ska sedan ske med personer som har liknande modeller som en själv.

– Din bil säger mycket om dig som person, säger Ajitpal GrewalI till Business Insider.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com