Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Tesla storsatsar på teknikutveckling

"Handlar om att skapa framtidens pålitliga autonoma bilar"

En gammal lagerlokal i Fremont, Kalifornien, ska göras om och bli Teslas nya center för forskning och utveckling.
Fokus ligger på att testa pålitligheten hos Teslas produkter, enligt sajten Electrek.

Fremont, strax utanför San Francisco, börjar bli ett stort centrum för Tesla. Sedan tidigare har biltillverkaren kontor och verksamhet i staden med cirka 200 000 invånare.
Men nu ska man satsa rejält på expansion och söker för fullt efter ”skickliga och motiverade” tekniker, erfar sajten Electrek.
Elon Musk har tidigare sagt att ”den bästa servicen är ingen service” och syftade på att ägarna ska ha så bra bilar att de inte behöver lämnas in på verkstad.
Nu gör Tesla verklighet av orden – en gammal lokal som fungerat som skola för servicetekniker ska omvandlas till ett laboratorium med fokus på tester och pålitlighet.
250 tjänster ska tillsättas relativt snabbt och det är främst tekniker som söks.
– Ett framtida labb för pålitlighetstester ska skapas på en 3000 kvadratmeter stor yta och ge plats för testrum och en verkstad med utrustning, skriver Tesla i sina jobbannonser.
– Merparten av arbetet handlar om att bygga, felsöka och testa alla våra elektriska produkter.

Electrek gör tolkningen att Teslas satsning i grunden handlar om att göra självkörande bilar så pålitliga som möjligt. Inom en inte alltför lång framtid kommer autonoma bilar att delas av ett flertal personer – till exempel genom bilpool – som betalar en avgift per kilometer. Ju mer en bil kan rulla utan att kräva service, desto mer pengar kommer biltillverkarna att tjäna, skriver Electrek.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com
Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com