Redaktionen tipsar

Snart kan du provköra Model 3 i Sverige

Tesla öppnar för testkörning - bilar redan här

Ett skepp kommer lastat – med Tesla Model 3. Nu har de första bilarna kommit till Sverige – och på måndag öppnar Tesla för provkörningar av nya elbilen. – Vi firar ankomsten av Model 3 till Europa med provkörningsevenemang, exklusivt för framtida ägare, skriver Tesla i ett mejl.

I slutet av mars 2016 premiärvisades Tesla Model 3. Nu, nästan tre år senare har de första väggodkända bilarna kommit till Sverige. Uppmärksamma användare på olika Teslaforum har sett trailers med Model 3-bilar som kommit in i Sverige via Danmark. Bilarna har först kommit till Zebrügge i Belgien på stora bilfartyg och sedan körs de med lastbil genom Europa och upp till Sverige.

Model 3-bilar har också iakttagits på E6:an utanför Mölndal, körandes på motorvägen utan registreringsskyltar.

Enligt Tesla Club Sweden är det inte bilar som kommer att levereras till kunder, utan de har kommit hit för att fungera som provkörningsbilar.

”Vi firar ankomsten av Model 3 till Europa med provkörningsevenemang, exklusivt för framtida ägare. Antalet platser är begränsat. Svara för att bekräfta att du kommer att delta. Detta evenemang är endast för inbjudna personer. Om det datum eller den tid du önskar inte är tillgänglig kan du begära en provkörning”, skriver Tesla i en inbjudan.

Enligt Tesla Club Sweden startar provkörningarna på måndag. Det är inte känt om de som provkör innan sin leverans förlorar sina utlovade månader med gratisladdning för de som inte provkör.

För den som bygger sin Tesla Model 3 i konfiguratorn och beställer i dag utlovar Tesla leverans redan i mars. De som haft en reservation sedan flera år tillbaka får sina bilar någon gång i februari.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com