Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Nu får Greta åka Terminatorns Hummer

Berättar i Skavlan i kväll: Schwarzenegger lånar ut sin elbil

Greta Thunberg i Terminatorns Hummer eller Mercedes Geländewagen. Det låter som en omöjlig syn – men nu får hon låna Arnold Schwarzeneggers monstruösa elbilar.
– Schwarzenegger har erbjudit mig att jag får låna hans elbil om jag vill, säger Greta i kvällens ”Skavlan”.

Greta Thunberg är nu storfavorit till att vinna Nobels Fredspris (1,15 i odds) och i fredags höll hon ett tal på FN:s klimattoppmöte i New York som uppmärksammats i hela världen. I kväll medverkar Greta Thunberg i ”Skavlan” i SVT. Där berättar hon att hon ofta får erbjudanden från människor som vill hjälpa till, till exempel politiker.

– Det är väldigt många som vill låna ut sin elbil till exempel. Ett av de roligaste erbjudanden jag fått är från Arnold Schwarzenegger, han har erbjudit mig att jag får låna hans elbil om jag vill, säger hon i programmet.

Arnold Schwarzenegger har inte vilken elbil som helst. Han har utvecklat en elektrifierad Mercedes G-klass med det österrikiska företaget Kreisel Electric. Samma företag har även byggt en elektrisk Hummer H1 till ”Arnie”.
– Titta på bilen. Det här är ingen vanlig Geländewagen. Det här 500 hästkrafter starka terrängfordonet är nu en ren och snabb elbil. En dröm har blivit verklig! sa Arnie när han fick bilen levererad.

Det är en Mercedes G350 d som har fått en räckvidd på 300 km på en laddning. Batterierna har en totalvikt på 510 kg och en kapacitet på 80 kWh. Hummern har liknande specifikationer, men har 100 kWh batterpaket på grund av sin tyngd. Originalet har ett CO2-utsläpp på 470 gram per km.

Greta Thunberg uppges nu vara i Montreal där hon ska skolstrejka för klimatet i dag. Hemma i Sverige försöker hon att åka tåg i den mån det är möjligt. Men ibland går det inte att undvika att åka bil. Då vägrar Greta Thunberg att åka något annat än elbil. Familjen äger sedan flera år en Tesla Model S och mamma Malena Ernman har berättat i tidningen Tara om hur hon minskar klimatavtrycket av bilen.

– Åk mindre bil. Bäst är att åka kollektivt, näst bäst är att åka mindre bil. Om du köper en ny bil, byt till en elbil så bidrar till en ny infrastruktur.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com