Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Nissan boostar Nismo

Heta gatbilar får egen division.

Nissan knoppar av en gatbilsdivision av Nismo. Därmed lär vi få se fler heta modeller på våra vägar.

Nissan Motorsport International Limited, eller Nismo som japanerna själva brukar kalla det, grundades på hösten 1984 när Nissan bestämde sig för att samordna sina olika racingoperationer.

Sedan dess har Nismo byggt och drivit mängder med tävlingsbilar runt om i världen, i standardvagnsracing, i GT-racing och i obskyra, japanska entypsserier.

Nissan

För att inte tala om Le Mans.

Med vänsterhanden har de samtidigt utvecklat spoilerkit till märkets mer modesta modeller och vässat en och annan gatbil som sålts under egen flagg – främst på hemmamarknaden, men en och annan har också gått på export.

Nissan

De kunde till och med få en Micra att se ärtig ut.

Nu har Nissan äntligen insett att Nismo-namnet bär med sig en viss respekt i entusiastkretsar och har därför startat Nismo Cars Business Unit, en enhet som ska fokusera på trimmade och mer svängvänliga gatbilar.

Nismo ska också bli en global verksamhet och inte längre vara en huvudsakligen japansk affär. Därmed skulle vi framöver kunna få fler Nismoversioner av modeller som GT-R, 370Z, Juke och Note till Europa och Sverige. Det ser vi fram emot.

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com