Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Nismo vässar Nissan Leaf

Kuligare uppsyn och vassare chassi.

Motorsportdivisionen Nismo får sätta tänderna i nya Nissan Leaf. Resultatet ser riktigt hårigt ut.

Inte har väl Nissan Leaf någonsin gjort några anspråk på sportighet? Nej, snarare har klientelet bestått av storstadsuppfödda kollektivtrafikanter med Fjällrävenrygga och en försmak för ekologiskt odlad frukt, för det är ju också godis.

Men när den senaste generationen presenterades för några veckor sedan hade någonting hänt. Plötsligt såg Nissan Leaf nästan ut som en vanlig bil, en bil som inte gjorde allt som stod i dess makt för att se beskäftig ut. Om kundgruppen hissar eller dissar återstår dock att se. Nu kan även vanliga medelålders vita män kasta en blick åt Leafhållet utan att bli kränkta.

Riktigt i trasorna blir de förstås inte, och för dem har Nissan tagit fram Leaf Nismo Concept som ska visas upp på bilsalongen i Tokyo som öppnar i slutet av oktober. Och precis som namnet antyder har Nissans motorsportdivision Nismo fått sätta tänderna i den stackars elbilen.

Nissan GT-R

Nissan

De brukar vara duktiga på att vässa bilar.

Framför allt handlar förändringarna om utseende. Några plastbitar, lite röd färg och så en stor svart blaffa mitt på motorhuven ska få Nismolövet att se tuffare ut. Men Nissan hävdar också att plastbitarna ska göra nytta genom att förbättra luftflödet.

Även interiört har Nismos penslar fått jobba. Där inne är det svart, med en och annan röd effekt. Räcker inte det? Men om jag säger att motorstyrningen pillats med för att förbättra accelerationen och chassits fjädersetting har gjorts styvare för att förbättra vägegenskaperna då?

Om det blir fråga om produktion är oklart, men nog vore det kul med fler elbilar som har lite attityd. Ja, utöver den där evigt beskäftiga uppsynen då.

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com