Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Nästan alla nya Volvomodeller får OTA-uppdateringar

Har tidigare introducerats i elbilsmodellerna

Större
Stäng
  • Nu får nästan alla Volvomodeller stöd för OTA-uppdateringar. Foto: Volvo
    Nu får nästan alla Volvomodeller stöd för OTA-uppdateringar. Foto: Volvo
  • Nu får nästan alla Volvomodeller stöd för OTA-uppdateringar. Foto: Volvo

Efter att tidigare ha introducerats i bland annat Volvos elbilar, lanseras nu trådlösa OTA-uppdateringar i nästan alla nya Volvomodeller.

Volvo Cars har meddelat att nästan alla nya Volvomodeller från och med årsmodell 2023 kan fås med möjlighet till OTA-uppdateringar.

Den svenska biltillverkaren menar att det är en viktig funktion för att leverera på Volvo Cars ambition att hela tiden göra kundernas bilar bättre och vara branschledande. Volvos nya vd, Jim Rowan, har tidigare sagt att Volvo Cars måste vara smarta när det kommer till just mjukvara.

Nu införs OTA-funktionen på de senaste modellerna av Volvo XC90, Volvo S60 och Volvo V60, efter att ha tidigare introducerats i de elektriska versionerna Volvo C40 Recharge och Volvo XC40 Recharge, samt XC60, S90 och V90. Det innebär att Volvos hela modellutbud numera kan få en uppdatering av bilens operativsystem trådlöst. Undantaget är dock vissa versionen av XC40-modeller som inte stöds.

Ska ge bättre energihantering

Därmed kommer Volvoägarna få en uppgradering av bilens infotainmentsystem till den senaste versionen. Den senaste OTA-uppdatering ska även ge en bättre energihantering genom förbättrad klimatanläggningstidur, och även en uppdatering av mobilappfunktion, samt appar i bilen. Även Polestar 2 får samma uppdatering.

Den förbättrade energihanteringen ska hjälpa batteriet i både varm och kall väderlek, vilket ska förlänga räckvidden. Den senaste OTA-uppdateringen kommer att nå mer än 190 000 Volvobilar över hela världen.

– Detta är en viktig milstolpe: vi uppdaterar nu bilar av alla modeller på merparten av våra marknader, och ger på så sätt allt fler kunder tillgång till fördelarna med kontinuerliga fjärruppdateringar, säger Henrik Green, produktionschef på Volvo.

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com