Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Myten återuppstår: Med 518 elektriska hästkrafter

Äntligen kan du köra miljövänlig elbil med riktig italiensk stil.
Totem Automobilis förvandlar klassiska Alfa Romeo Giulia GT Junior till en av de snabbaste Alforna någonsin.
Och det designmässiga resultatet går knappast att klaga på.
– Myten återuppstår, välkommen tillbaka Giulia GT, skriver företaget.

En av de starkast växande trenderna inom bilvärlden är att göra elektriska konverteringar av gamla klassiska bilmodeller. Senast ut i raden är Tomtem Automobili som gjort en brutal elektrisk konvertering av Alfa Romeo Giulia GT Junior.

Alfa Romeos klassiska twincam-fyra i aluminium har kastats all världens väg och ersatts av en elmotor på inte mindre än 518 hk. Bensintanken är förstås bort, och i stället har bilbyggarna fått in ett batteri på 50,4 kWh. Batteriet är av lättviktstyp och väger inte mer än 350 kg. Det ger Alfan ganska häpnadsväckande prestanda, 0-100 km/h går på 3,4 sekunder.

Räckvidden är inte heller så tokig, du kommer 320 km med Alfa Romeon, men då får det nog inte bli för många 3,4-sekunders repor upp till 100 km/h, även om batteriet får att snabbladda.

Utgångspunkten för bilen är en Alfa Romeo Giulia GT Junior, klassikern som tillverkades från 1963 till 1975. Bilarna demonteras helt och byggs om kraftigt, endast 10 procent av chassit blir kvar för att få plats med batterierna. Hela karossen styvas också upp för att klara all effekt.

En stor del av den nya karossen tillverkas av kolfiber för att hålla nere vikten. Bilen får moderna accessoarer som LED-strålkastare, men de följer Alfas klassiska design. Interiört sett så är det retrostil, men bilen har digitala instrument och ett infotainment-system.

Planen var att visa upp GTelectric på Goodwood-festivalen, men den är inställd på grund av coronavirus, i stället kan vi njuta av bilderna och hoppas att det snart går att sätta ett presentationsdatum. Totem Automobili håller till i Marcon utanför Venedig i de hårdast virusdrabbade delarna av italien.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com