Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Mercedes S-Klass först ut med krockkuddar i baksätet

Mercedes vill stå i en klass för sig och erbjuda passagerare i baksätet mer säkerhet än någon annan.
Därför får S-klass krockkuddar i baksätet.

Mercedes-Benz hemsida räknas det ner inför klockan två på onsdagseftermiddagen. Då får besökarna för andra gången möta Mercedes S-Klass i ett digitalt event. Detta avsnitt har namnet ”Innovation genom intelligens”.

Tyskarna ger nu också försmak på deras innovativa tänkande. Mercedes S-Klass blir först i världen med krockkuddar i baksätena för att skydda passagerare där bak mot frontalkrockar.

Det beskrivs vara ett helt annorlunda koncept jämfört med de klassiska krockkuddarna där fram i bilen. Till exempel ska krockkuddarna kunna anpassa sig till barnsäten när de utlöses. Dessutom finns det uppblåsbara krockkuddar i säkerhetsbältena. Mycket mer information än så finns inte tillgänglig i nuläget.

Allt som allt ska ”S-Klassen bli ett nytt riktmärke för säkerhet för passagerare i baksätet”, står det i Daimlers pressmeddelande.

Mer nyheter kommer sedan längs vägens gång. Den 12 augusti kommer det tredje digitala avsnittet om S-klass, döpt ”lyx och välmående”. Men innan dess blir det alltså intressant att se vad som mer förtäljs på onsdag eftermiddag.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com