Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

McLaren Senna - som alla har råd med

Släpps som litet Lego-bygge

BytBil kunde nyligen avslöja att sex svenskar köpt hyperbilen McLaren Senna för minst 10 miljoner kr. Nu släpps bilen i en version som alla har råd med – i Lego. Byggsatsen kostar cirka 149 kr.

McLaren Senna är en av de mest extrema sportbilar som finns att köpa i dag. Bilen väger endast 1200 kg och har 800 hk.
Redan McLarens ”standardmodeller” är relativt extrema, McLaren Senna är mer av allt och kan med rätta kallas för en hyperbil. Bilen har bland annat aerobroms som tillsammans med kolfiberkeramiska bromsar gör att bilen stannar från 300 km/h på endast 215 meter, en enorm bromskraft.

Nyligen kunde BytBil avslöja att hela sex exemplar av de 500 som tillverkas har sålts till Sverige. Två av dem har redan levererats till lyckliga köpare. Fler är på väg till sina nya ägare. De bilar som hittills registrerats in är av färgerna grå, orange och blå.
Köparna får betala från 10 miljoner kronor och uppåt för sina bilar, det gör naturligtvis köparskaran väldigt begränsad. Men nu släpps McLaren Senna i en version som alla har råd med – i Lego. Byggsatsen kostar cirka 149 kr och är cirka 15 centimeter lång. Du bygger själv din Senna med hjälp av 219 plastbitar. Det ingår också en vindtunnel så att du kan se att aerodynamiken fungerar.
Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com