Redaktionen tipsar

Sex svenskar köpte nya hyperbilen

BytBil avslöjar: McLaren-bilarna för 10 milj till Sverige

BytBil kan avslöja att sex exemplar av superbilen McLaren Senna har sålts till Sverige. Bilen kostar från 10 miljoner kronor och har 800 hk. – Vi fick en bra tilldelning av bilar, vi är fantastiskt nöjda med det, säger Gustav Leuhusen, brand manager för McLaren i Sverige.

McLaren Senna är en av de mest extrema sportbilar som finns att köpa i dag. Namnet är en hyllning till den förolyckade F1-stjärnan Ayrton Senna. De som kört bilen, som endast väger 1200 kg och har 800 hk, säger att det är en underbar upplevelse.
– Det är en helt fantastisk bil att köra, jag har än så länge bara provkört den snabbt, men jag längtar tills jag får köra den på bana, säger Gustav Leuhusen, brand manager för McLaren.

Redan McLarens ”standardmodeller” är relativt extrema, McLaren Senna är mer av allt och kan med rätta kallas för en hyperbil. Bilen har bland annat aerobroms som tillsammans med kolfiberkeramiska bromsar gör att bilen stannar från 300 km/h på endast 215 meter, en enorm bromskraft.
Andra spännande detaljer är kolfibervingen som justerar sig automatiskt och kan öka bilens downforce med upp till 800 kilo för maximalt väggrepp. Trots det väger spoilern inte ens fem kg.
Bilens motor är en V8 på fyra liter med dubbelturbo och ger en toppeffekt på 800 hk och ett maximalt vridmoment på 800 newtonmeter. Det är tillräckligt för att ge bilen en toppfart på 335 km/h och en accelaration upp till 100 km/h på 2,8 sekunder.

BytBil kan avslöja att hela sex exemplar av de 500 som tillverkas har sålts till Sverige. Två av dem har redan levererats till lyckliga köpare. Fler är på väg till sina nya ägare. De bilar som hittills registrerats in är av färgerna grå, orange och blå.
– Vi fick en bra tilldelning till Sverige, det är ganska så fantastiskt, säger Gustav Leuhusen.
Köparna får betala från 10 miljoner kronor för sina bilar, och ändå kan det vara deras bästa bilaffär i livet. Bilen har redan ökat flera miljoner i värde. Och värdet väntas stiga ytterligare då de 500 tillverkade exemplaren inte är i närheten av att fylla efterfrågan.
Nyligen bjöds en Senna i nyskick ut för 15 miljoner kronor, och tidigare har ett exemplar sålts på välgörenhetsauktion för 23 miljoner kronor.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com
Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com