Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Här brinner stjärnans superbil

Hade ägt den i en vecka – var värd 11,5 miljoner

Slutet på 2018 blev en mardröm för Youtube-stjärnan Salomandrin. Hans McLaren Senna, inköpt för en vecka sedan, totalförstördes i en våldsam brand. Bilen var värd 11,5 miljoner kronor.

Youtubern Salomandrin, eller Alejandro Salomon som han egentligen heter, har en av världens största Yotubekanaler med motorinnehåll. Det har gjort att han på kort tid tjänat enorma pengar som han nu börjat spendera. För bara några dagar sedan lade Salomandrin upp en film där han visar upp sin nya McLaren Senna som han köpt strax före jul. Bilen är endast tillverkad i 500 exemplar och värd 11,5 miljoner.
Nu är bilen totalförstörd efter en brand. Enligt rykten skulle branden ha inträffat när hans fru var ute och körde superbilen.
Ännu så länge är detaljerna runt branden knapphändiga, men bilder och uppgifter som delats på Reddit visar en rykande McLaren Senna som är totalförstörd. Salomandrin har lämnat en kommentar på Instagram där han förnekar att han skulle ha kraschat bilen.
Av bilderna att döma verkar det i stället som att branden skulle ha startat i motorutrymmet och spridit sig till nästan hela bilen. Även interiören på bilen är utbränd och 10-miljonersbilen är bortom räddning och kommer att behöva skrotas.
Sannolikt kommer Salomandrin att släppa alla detaljer på sin Youtube-kanal inom kort.
McLaren Senna har varit otursförföljd senaste månaderna. Nyligen kraschade ett exemplar i Storbritannien och bilen fick svåra skador. Och för några månader sedan kraschade en tysk ägare sin Senna första dagen han ägde den. Efter Salomandrins brand finns det därför bara 498 eller 497 exemplar kvar av superbilen.
McLaren Senna är gjord som en hyllning till racerföraren med samma namn och har enorma fartresurser. Bilen har 800 hästkrafter och väger endast 1200 kg. Bilen gör 0-100 på 2,8 sekunder och toppar 335 km/h.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com