Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

”Mach-Eau” – för den som saknar bensinlukt

Komplex doft som ska väcka minnen

Större
Stäng
  • Ford parfym Mach-Eau
    Mach-Eau. Foto: Ford
  • Mach-Eau. Foto: Ford

För den som saknar lukten av bensin kan ett botemedel vara på väg. Ford har lanserat en parfym som ska ersätta lukten av bensinmotorer. 

I en undersökning som gjordes på uppdrag av Ford fick de medverkade personerna frågan vad de skulle saknar mest när de byter till en elbil. En av fem svarade att de skulle sakna lukten av bensin och nästan 70 procent svarade att de skulle sakna lukten av bensin till en viss grad. 

Så, när det blir allt mer elbilar, exempelvis Ford Mustang Mach-E GT, på marknaden så har Ford hittat ett komplement för den som kommer sakna bensinen. De har nämligen lanserat parfymen Mach-Eau. 

Enligt den amerikanska biltillverkaren innehåller parfymen bensaldehyd, en mandelliknande doft som ges av interiören, samt parakresol. Parfymen en komplex doft med rökiga drag, aspekter av gummi, och till och med djur (häst). 

Parfymen visades upp under Goodwood Festival of Speed. För den som är intresserad av att köpa parfymen blir besviken. Ford har nämligen inga planer på att börja sälja den, inte än i alla fall.

LÄS MER: Ford Mustang Mach-E sätter världsrekord – effektivast i världen

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com