Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Ljusningen i corona-läget: ”Fler som tillfrisknar”

  • 沃尔沃XC60在成都工厂下线
  • Synd, för vem vill inte jämföras med Urus?
  • Den satte en tid som fick experterna att tvivla.
  • 沃尔沃XC60在成都工厂下线
  • Synd, för vem vill inte jämföras med Urus?
  • Den satte en tid som fick experterna att tvivla.

Här är en ljusning i coronamörkret.
I Kina minskar coronafallen snabbt – och snart har Volvo öppnat alla sina fyra fabriker igen.
– Det är få nya coronafall i Kina och det är nu fler som tillfrisknar än insjuknar, säger Stefan Elfström, presstalesperson för Volvo Cars till GP.

I Europa och USA är oron stor runt coronaviruset och börserna har rasat innan fredagens återhämtning. Men i Kina ser läget betydligt ljusare och landet tycks ha tagit sig igenom krisen. Antalet nya smittade minskar kraftigt, och officiellt smittades bara 26 personer av corona det senaste dygnet.

Volvo Cars som har fyra fabriker i landet märker av det förbättrade läget – nästa vecka är samtliga fyra i gång igen.
– I Kina går utvecklingen på rätt håll. Här hemma har vi inte sett någon större påverkan, utan vi följer myndigheternas restriktioner och vår resepolicy. Men så här långt ser vi inget som skulle stoppa vår produktion, säger Stefan Elfström, presstalesperson för Volvo Cars till tidningen Göteborgs-Posten.

Under februari minskade Volvos försäljning i Kina med 80 procent – och en större nedgång i Europa och USA kan sannolikt väntas i mars och april.
– Det beror på att kunderna inte kunde besöka bilhallarna som vanligt, och att de har varit nedstängda sedan det kinesiska nyåret, säger Stefan Elfström till GP.

I Sverige och Europa är oron just nu stor för Coronaviruset – men i Kina tycks situationen vara under kontroll, även om officiella siffror bör läsas källkritiskt. Enligt WHO hade Kina endast 26 nya fall det senaste dygnet – och 11 dödsfall.
– Coronaviruspandemin kommer troligen att vara över i juni när alla länder vidtar avgörande åtgärder, säger kinesiska statsepidemiologen Zhong Nanshan till Reuters.

För sportbilstillverkaren Lamborghini är läget dystrare. Företagets fabrik ligger i Sant’Agata Bolognese i det hårdast drabbade området i Emilia-Romagna i Italien. Lamborghini har tvingats stänga ner sin fabrik fram till 25 mars.
– Denna åtgärd  för att ta socialt ansvar och medkänsla gentemot människor i den extraordinära situationen där vi befinner oss just nu, säger Lamborghinis vd Stefano Domenicali.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com