Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Lista: De mest nyregistrerade modellerna i september

Volvo åter i topp

Antalet nyregistrerade personbilar ökade i september månad visar nya siffror från Bil Sweden. Och det är en Volvomodell som återtar förstaplatsen på listan.

Under september månad nyregistrerades det 28 712 personbilar i Sverige, vilket är en ökning med 7,3 procent jämfört med samma period förra året visar nya siffror från Bil Sweden. Volvo V/S60 hoppar upp från femte plats i augusti och toppar nyregistreringslistan med 1 668 fordon.

– Ökningen visar på en fortsatt återhämtning i förhållande till det mycket svaga andra kvartalet, då registreringarna minskade med 37 procent jämfört med samma period förra året. Däremot har konjunkturen återhämtat sig något snabbare än vad vi bedömde i våras, vilket gör att vi justerar upp årets prognos för personbilar från 270 000 till 280 000, att jämföra med 330 000 vid årets ingång, säger Mattias Bergman, VD på BIL Sweden i ett pressmeddelande.

Tvåa på listan är Toyota Rav4 med 1 283 nyregistreringar och sist på pallplatsen är Volvo XC60 med 1 276. Noterbart är att modellen som hade flest nyregistreringar förra månaden, Kia Niro, föll ned till en fjärdeplats. Volvo XC40 avslutar topp fem. Resterande modeller på listan kan ni se här.

Andelen laddbara bilar (elbilar och laddhybrider) stod för 34,4 procent av registreringarna, vilket är rekord för en enskild månad. Totalt i år står de laddbara bilarna för 27,9 procent av de nyregsitrerade personbilarna, jämfört med 11,2 procent samma period förra året. Tesla Model 3 var den elbil som hade flest nyregistreringar i september med 754 fordon, följt av Polestar 2 (564) och Volkswagen ID.3 (460).

– Sverige tillhör ett av de få länder inom EU, som minskade sina koldioxidutsläpp från nya personbilar under 2019. För att den positiva trenden med minskade koldioxidutsläpp från nya bilar ska fortsätta måste styrmedlen för laddbara bilar bibehållas och utvecklas, säger Mattias Bergman,

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com