Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Antalet nyregistrerade bilar ökade i maj

Bensinbilarna var mest populära

Större
Stäng
  • Kia Ceed var den mets registrerade modellen i maj. Foto: Kia
    Kia Ceed var den mets registrerade modellen i maj. Foto: Kia
  • Kia Ceed var den mets registrerade modellen i maj. Foto: Kia

Nya siffror visar att antalet nyregistrerade bilar ökade i maj. Dock var det bensinbilarna som var den drivlina som låg främst till.

Nya siffror från Mobility Sweden, visar att under maj månad registrerades det 26 413 nya personbilar. Det är ökning med nästan nio procent jämfört med samma period förra året. Det betyder att hittills i år, har registreringarna minskat med 14 procent jämfört med förra året.

– Under maj var andelen bensinbilar ovanligt hög för innevarande år och blev den främsta drivlinan bland nyregistreringarna, vilket vi härleder till den skärpta malusen 1 juni men också till de långa leveranstiderna på laddbara bilar. Utbudsproblemen fortsätter att påverka marknaden, med en total efterfrågan i konsumentledet som fortfarande är större än utbudet av fordon, säger Mattias Bergman, vd för Mobility Sweden.

Tittar man på vilka modeller som var de mest registrerade, var Kia Ceed i topp med 1 063 bilar, följt av Volvo XC40 med 1 055 exemplar, och Volvo S/V60 med 1 016 fordon. Topp fem avslutas med Ford Kuga, respektive Kia Niro med 756, respektive 720 bilar.

47 procent laddbara bilar

Andelen laddbara bilar uppgick till 47 procent i maj, relativt jämn fördelat mellan laddhybrider och elbilar.

Bland elbilarna var Volkswagen ID.4 den mest registrerade modellen med 658 bilar, följt av Kia Niro Ev med 564 exemplar och Skoda Enqyaq iV med 391 fordon. Volvo XC40 Recharge och Poletsar 2 avslutade topp fem med 318, respektive 315 bilar.

På grund av alla leveransproblem, har organisationen reviderat om sin prognos för 2022. Nu tror de att cirka 330 000 bilar kommer registreras i år.

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com