Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Lila kolfiberdröm - för 30 miljoner

Rena klippet - Koenigsegg Regeran har bara gått 62 mil

Till och med en begagnad Koenigsegg blir en världsnyhet.
Men den här Regeran är tillverkad i år och har bara gått 62 mil – och unik med kolfiber och lila lack. Troligen ett klipp för den som köper bilen.

Koenigsegg Regera är en av de senaste modellerna från den svenska superbilstillverkaren och de sista exemplaren gjordes i år. Endast 80 exemplar har tillverkats av modellen.
Kraften i Regera kommer från en V8-motor med dubbelturbo samt tre elektriska motorer kopplade till ett batteri. Den kombinerade effekten är på 1 500 hästkrafter och 1 280 Nm i vridmoment. Hästkrafterna överförs till bakhjulen med företagets innovativa Direct Drive-system istället för med en traditionell växellåda.
Koenigseggs berömda världsrekord slogs med en Agera och faktum är att toppfarten i Regera är elektroniskt begränsad till 410 km/h. Upp till 100 går det på 2,8 sekunder.  Enligt uppgift ska exemplaret som nu bjuds ut till försäljning ha lämnat fabriken i Ängelholm tidigare i år.
Bilen visades dessutom upp och gjorde körningar Goodwood Festival of Speed i juli. Men mer än 62 mil har den inte avverkat ännu.
Den lila bilen ger ett verkligt läckert intryck med kolfiber, kolfiberhjul och röda bromsok.
Prislappen sägs inte vara mer än cirka 30 miljoner kronor – så det är bara att slå till om du har bankboken i ordning. Troligen kommer köparen att få åtnjuta en rejäl värdeökning.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com