Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Video: Koenigseggs unika kolfiber-Regera i full fart

Se unika bilen köra drag race på flygplats

Den var omskriven i hela världen för sin unika kaross helt i kolfiber. Men här är videon där vi även får se KNC Koenigsegg Regera släppa loss sina 1500 hästkrafter.
Den schweiziske ägaren ville testa bilen i två drag race.

I december i fjol tog Koenigsegg fram en bil i helt ”obehandlad” kolfiber. Namnet är KNC Regera – där bokstäverna står för Koenigsegg Naked Carbon.
Bilen fick rubriker över hela världen och Christian von Koenigsegg avslöjade då att bilen var specialdesignad efter kundens önskemål, och att kunden var en anonym man från Schweiz.
Den nakna kolfibern är inte behandlad med någon lack, något färgpigment eller annat skyddande lager. Med minsta lilla oaktsamhet, bara en ovarsam poleringsrörelse, kan leda till att strukturen för kolfiberväven förstörs.
Men det verkar inte ha bekymrat den schweiziske ägaren som dök upp på en superbilsträff i sitt hemland för tio dagar sen.

Bilbloggaren ”Automotive Mike” kunde ostört filma den unika bilen som gled in bland de andra lyxbilarna på den lilla Ambri-flygplatsen. Eventet heter ”Supercars Owner Circle” och det var alltså miljonärernas lilla lekstund ihop.
Om det var ägaren själv som körde sin KNC Regera är oklart, men bilen visade upp sig under två drag race och gjorde ingen besviken. Vi rekommenderar maxvolym på videon för att lyssna på det läckra motorljudet när bilen drar iväg.
Även om lyxbilarna körde mot varann så klockades inga tider. Det handlade mer om att lufta motorerna och bjuda på lite show. Ägarna var dessutom vänliga nog att låta de åskådarna inspektera bilarna noggrant.
Och det verkar som om KNC Regera klarade sig från repor i kolfiberlacken.

Totalt byggdes 80 exemplar av hybriden Regera och trots att priset var cirka 20 miljoner kronor var alla bilar snabbt bokade.

Snabbfakta Koenigsegg Regera

Koenigsegg Regera är en laddhybrid där den konventionella förbränningsmotorn på 1100 hk kompletterats med tre elmotorer på sammanlagt 700 hk.
Alla motorer driver på bakhjulen och den sammanlagda toppeffekten är begränsad till 1500 hk.
Bilen startar alltid med elmotorerna och förbränningsmotorn kopplas in först när bilen kommit upp i fart. Genom att utnyttja elmotorns karaktäristik med fullt vridmoment redan från tomgångsvarvtal har Koenigsegg kunnat rationalisera bort den konventionella växellådan.
Bredd: 2,05 m
Höjd: 1,11 m
Växellåda: 0-växlar, KDD (Koenigsegg Direct Drive)
Motor: 5,0 l, 8-cyl V-motor samt 3 st elmotorer.
Torrvikt: 1420kg.
Vridmoment: drygt 2000 Nm.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com