Bytbil är en del av Schibsted Marketplaces. Schibsted News Media AB och Schibsted ASA är ansvarig för dina data på denna sidan. Läs mer här

Redaktionen tipsar

Lambo visar nytt – med bakhjulsdrift

Mer renodlad och körglädjesfokuserad

En ny Huracán, men mer renskalad.
Nu har Lamborghini premiärvisat sin LP 580-2, med bakhjulsdrift.
– En seriös bil för seriösa förare: det är maximal körglädje, säger Stephan Winkelmann.

En mer ”svansglad” Lambo.
Den senaste modellen från italienska sportbilsmärket fimpar fyrhjulsdriften och skälet är att den ska ge en mer belönande upplevelse för inspirerade förare.
Under huven är det samma 5,2-liters V10 som sitter i alla Huracán, men med skillnaden att den levererar 580 kusar istället för 610.
Men innan du börjar klaga, bilen väger även 33 kilo mindre.
– Huracán LP 580-2 fortsätter Lamborghinis tradition av renodlade visionära och teknologiska modeller. Den bakhjulsdrivna bilen passar perfekt i familjen och attraherar de som vill ha en än mer intensiv körupplevelse, säger Lambo-chefen Stephan Winkelmann.

Tamare motor och avsaknad av fyrhjulsdrift innebär att prestandan blir sämre. 0-100 km/h går på 3,4 sekunder och topphastigheten är 320 km/h. Men å andra sidan ska körkänslan vara förfinad.
– Det här är det mest renodlade uttrycket av en Lamborghini till dags datum – med klassledande teknologiskt raffinering, säger Stephan Winkelmann.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com