Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Kyburz eRod – eldriven körglädje

Gokartkul för gatan med rent miljösamvete

Galet kul på fyra hjul – kan det gå ihop med eldrift? Schweiziska Kyburg, som annars tillverkar elmoppar, visar att det går alldeles utmärkt. Säg hej till eRod!

När Colin Chapman skruvade ihop sin första Lotus Seven 1957 visste han nog inte vad han hade ställt till med. Inte nog med att modellen fortfarande tillverkas än i dag av Caterham, utan den har också insprirerat otaliga tillverkare som Westfield, Ariel och BAC, för att inte tala om alla amatörbyggen som använt Chapmans enkelhet som inspiration.

Men schweiziska Kyburz dyker inte direkt upp i bakhuvudet. Firman har specialiserat sig på eldrivna mopedklassade fordon för brevbärare, handikappade och andra med speciella behov.

Men om du missade den gångna vårens bilsalong i Genève, så visade Kyburz sin egen eldrivna tolkning av hjul-kul: e-Rod. Och det är klart, när vikten håller sig på 5-600 kg går det undan även utan astronomiska effektsiffror.

Flugor mellan tänderna ingår i standardutrustningen.

Flugor mellan tänderna ingår i standardutrustningen.

För den som ändå vill skrämma slag på alla maskrosor man just räddat från den globala uppvärmningen finns ett motoralternativ på drygt 200 hästkrafter – men som synes räcker standardmodellens 60 hästkrafter rätt långt. Kyburz hävdar att bilen är fullt gatlegal också.

Foto: Kyburz/YouTube
redaktoren@bytbil.com

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com