Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Wolf of the Autostrada är superbilsmums

Åttiotalsestetiken är bedövande.

En schweizisk bilsamlarkonsult har gjort film. Resultatet är sällsynt sevärt. Så poppa en påse popcorn och luta dig tillbaka.

Man ska akta sig för att halka in på YouTube, annars kan både läxorna och räkningarna bli liggande. Som tidshål betraktat är filmtjänsten avgrundsdjup och går man vilse kommer man aldrig ut i verkligheten igen.

Så när jag egentligen letade efter någonting om den mytomspunna Lamborghini Countach Evoluzione (det fanns inget) sladdade jag in på någonting som hette Wolf of the Autostrada. Och gissa om jag fastnade.

För Wolf of the Autostrada är fem minuter av superbilssnusk från åttiotalet, det bästa talet. För det var ju då som Ferrari Testarossa krigade mot Lamborghini Countach om pojkrumsväggarnas planschgunst och Stefan Roser spelade in alla tiders Nürburgringvarv på film, i en Ruf CTR.

Det struntade förstås britterna i. De harvade omkring i sina Jaguar XJS och Lotus Esprit. Utom de som hade klass, för de åkte Aston Martin och om de hade bråttom åkte de Aston Martin V8 Vantage med över 400 hästkrafter under huven.

Och det är just de fyra som spelar huvudrollerna i Wolf of the Autostrada. Jo, Stefan Roser är förstås med. Och Valentino Balboni, Lamborghinis eviga testförare. Ytterligare ett par racerförare spelar också med, men inga som jag brytt mig om att lägga på minnet.

VirusTornado/YouTube

Spelar roll när de är så här coola.

Bakom produktionen ligger Kidston SA, ett schweiziskt bolag som specialiserat sig på att ta hand om bilsamlare och deras behov – som att hitta extremt dyra bilar att köpa och sedan sköta dem på bästa sätt. Kanske hjälper de till och med att sälja dem, när de gjort sitt. Lite som Bytbil alltså, bara på en annan nivå.

Hur som helst, ta på dig lurarna och luta dig tillbaka. Glöm inte tiden bara och stäng av när filmen är slut. Annars går det som för mig, just nu rullar en brittisk tevejournalist vid namn James May omkring i en Ferrari LaFerrari och att jag ska hämta ungar på skolan har jag helt glömt bort.

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com
Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com