Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

”Kunderna får Tesla-suven Model Y redan till våren”

Elon Musks kupp - för att möta konkurrensen från Mustang Mach-E

Här är kallduschen för konkurrenterna: Teslas nya suv Model Y kan börja levereras till kunderna redan i början av nästa år.
Uppgifter från leverantörer avslöjar att Tesla skyndat på bilen, uppger CNBC.

I mitten av mars i år presenterade Elon Musk Teslas nya mindre suv Model Y. Bilen bygger på samma grundteknik som Model 3, men har en annan kaross och större innerutrymmen.

Vid presentationen talades det om att bilarna skulle börja levereras efter under hösten nästa år, men nu verkar Tesla ha snabbat upp hela processen.
– Jag tror den kommer sälja mer än alla Teslas modeller tillsammans, har Elon Musk sagt.

Enligt uppgifter i Asien har Tesla bett underleverantörer om snabbare beställningar för att bilen ska börja tillverkas redan under första kvartalet nästa år.

Anledeningen tros vara konkurrensen från Fords nya elektriska suv Mustang Mach-E som också börjar skeppas ut till kunderna i slutet av nästa år. Elon Musk vill till varje pris hinna före Ford.

Symbolvärdet för Tesla att för en gångs skull hinna före det utlovade leveransschemat skulle vara stort och imponera på marknaden. Redan vid investerarsamtalet efter Q3-rapporten bekräftade Elon Musk.

– Vi ligger också före schemat för Model Y-förberedelserna i Fremont, och vi har flyttat lanseringstidslinjen från hela 2020 till sommaren 2020. Det kan finnas lite utrymme för förbättring där, men vi är övertygade om sommaren 2020. Det kommer att bli en fantastisk produkt och bli mycket väl mottagen. Jag tror att det är ganska troligt att den kommer att sälja mer än Model S, Model X och Model 3 tillsammans. ”

Analytiker på Deutsche Bank bekräftar nu att Tesla verkar ligga långt före sitt produktionsschema.
– Rapporter från leverantörer av Model Y-delar i Taiwan hävdar att Tesla begär att deras beställningar ska levereras mycket tidigare än väntat … De taiwanesiska leverantörerna indikerar nu att Tesla påskyndar order att komma in i massproduktion hela sex månader före det ursprungliga schemat. Detta skulle innebära att Model Y skulle vara tillgänglig för allmänheten under första kvartalet nästa år, säger Emmanuel Rosner, Senior Autos & Auto Technology Analyst på Deutsche Bank.

När bilen kommer till Sverige finns det inga uppgifter om, men tidigare har det talats om 2021. De nya uppgifterna kan innebära att de första kunderna får leverans redan i slutet av 2020.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com