Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Köp Bondbilen – där vapen ingår

Nu kan du köra en lika cool Aston Martin som Sean Connery

Här är den ultimata bildrömmen för alla James Bond-fans.
25 nya Aston Martin DB5-kopior byggs – med samma prylar som Sean Connery använde i filmen Goldfinger.
Men med alla leksaker kommer en hög prislapp.

Aston Martin har en egen Q-avdelning där man just nu tillverkar 25 nya Goldfinger DB5-bilar, bestyckade med alla finesser vi sett i filmen. Du kan se några av dom i bildspelet ovanför artikeln.
Det är allt från snurrande regplåt till maskingevär, utsläpp för rödridåer, katapultstol och en borr som fälls ut från bilens sida och orsakar punktering på skurk-fordon.
Och just ja, det finns även en mynning där bak som kan spruta ut sipprig olja på vägen.
Ansvariga på Aston Martin säger stolt:
– För första gången på 55 år bygger vi en av de mest ikoniska sportbilarna i världen och vi jobbar för fullt med att färdigställa Goldfinger DB5-kopiorna.
– Förutom att bilarna blir fantastiska som nya DB5:or så kommer de dessutom att innehålla en rad av de spännande Bond-hjälpmedlen som visades på film.

Det må ha sett lätt ut för Q i filmen att skapa den perfekta agentbilen, men det visar sig vara ett betydligt mer komplicerat arbete i verkligheten.
Den största utmaningen sägs vara katapultstolen. Om bilarna ska kunna köras och de flesta Bond-prylar användas så tittar ingenjörerna på alternativ till en katapultfunktion. Vem vet var man skulle hamna om man tryckte på knappen?
Det ska sägas direkt att ingen av de 25 bilarna kommer att få köras på vägarna. Ändå kommer prislappen vara runt 45 miljoner per bil.

De nya bilarna tillverkas i Newport Pagnell, Buckinghamshire – samma historiska fabrik som tillverkade 898 stycken DB5 sportbilar mellan 1963 och 1965.
På den tiden kostade en bil cirka 55 000 kronor.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com