Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Koenigseggs nya mystiska konceptbil - tre säten och 700 hk

Koenigsegg släpper bilder på en ny mystisk konceptbil med tre säten.
Bilen kan bli en instegsmodell med trecylindrig motor på 700 hk.
– Den 3-cylindriga Freevalve-motorn med 700 hk sitter bakom passagerarcellen som har tre säten, uppger Koenigseggs designbyrå Raw på Instagram.

Svenska superbilstillverkaren Koenigsegg verkar ständigt flytta fram sina positioner och vilar verkligen inte på lagrarna. Nya fyrsitsiga Koenigsegg Gemera blev en världssensation när den visades från en stängd Genèvesalong och har varit vårens hetaste bilnyhet.

Nu släpper Koenigseggs nya designbyrå Raw Design House nya bilder på en konceptbil som skulle kunna bli Koenigseggs nya insgtegsmodell. Raw Design House leds av Koenigseggs grundare Christian von Koenigsegg och designchefen Sasha Selipanov och gör design både till de egna bilarna och utvalda externa kunder.

Konceptbilen kallas ”RAW by Koenigsegg” och får samma freevalve-motor som i nya Gemera.
Den 3-cylindriga turbomotorn ger hela 700 hk tack vare den innovativa svenska supertekniken med fria ventiler. Konceptbilen ska vara extremt lätt och inte väga mer än 700 kg, vilket ger ett viktförhållande på 1:1.

– Ovanpå detta har ”RAW by Koenigsegg” ett starkt fokus på innovativ aerodynamik med sin genomströmningsarkitektur och jetplansinspirerade bakdiffusor, skriver designstudion på Instagram.

Konceptet är gjort som examensarbete av den unge finländske designern. Esa Mustonen. Arbetet utfördes under övervakning och stöd av Christian von Koenigsegg och Sasha Selipanov. Mustonen har tidigare bland annat arbetat med Genesis.

Bilen blir precis som den legendariska superbilen McLaren F1 tresitsig, med föraren i en framskjuten position i mitten.

Om konceptet har förutsättningar att komma i produktion är än så länge höljt i dunkel. Men Koenigsegg antyder att bilen i alla fall kommer att produceras – digitalt.

– RAW by Koenigsegg erbjuder en ny typ av användarupplevelse eftersom den kan användas i både den verkliga och den virtuella världen. Bilen ger användaren möjlighet att uppleva sin prestanda och påverka sin installation i antingen verkliga livet eller digitala tillstånd.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com