Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Koenigseggs drömvärvning: Bugatti Chirons designer

Ligger bakom flera superbilar - nu blir han toppchef i Sverige

Han ritade Bugatti Chiron – nu ska han rita nästa svenska superbil. Koenigsegg gör en drömvärvning av världens kanske hetaste bildesigner. Alexander ”Sasha” Selipanov blir ny designchef för Koenigsegg.

Koenigsegg flyttar ständigt fram sina positioner bland superbilsmärkena hela tiden. Nya supemodellen Jesko sålde slut på 125 exemplar på nolltid trots att bilen kostar 28 miljoner. Och nyligen blev det klart att Koenigsegg ska producera sin något överkomligare superbil i Nevs fabrik i Trollhättan efter att Nevs bildat ett bolag tillsammans med Koenigsegg. Bilen ska kosta omkring 10 miljoner och blir en utmanare till Ferrari.

Och nu kommer nyheten om att bilarna ska bli ännu snyggare, om det nu är möjligt. Koenigsegg värvar stjärndesignern Alexander ”Sasha” Selipanov, uppger märket i ett pressmeddelande. Han är en av de verkliga kometerna på världens superbilshimmel. Efter att ha studerat på Art Center College of Design i Pasadena, Kalifornien, hamnade han på Volkswagen Group.

Först var han med och tog fram utseendet på Lamborghini Huracan, sedan blev han värvad till Bugatti. Hos Bugatti var Sasha ansvarig för utseendet på Bugatti Chiron och Gran Turismo. Dessutom är han mannen bakom showbilen Genesis, Essentia. Ja, det är ett hyfsat CV med tanke på att Selipanov inte direkt är lastgammal.

Utöver positionen som chefdesigner på Koenigsegg kommer designern att bli verkställande direktör och chefdesigner för det nyligen etablerade Koenigsegg RAW Design House. De satsar på att leverera  designtjänster till andra företag.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com