Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Koenigseggdödaren ska elektrifieras

Ska bli mer dynamisk

  • Foto: SSC

Supersportbilen SSC Tuatara har en effekt på upp till 1 350 hästkrafter. Nu har tillverkarens vd avslöjat att de tänker elektrifiera Tuatara för mer dynamik.

Som du vet lyckades den amerikanska supersportbilen SSC Tuatara för drygt ett år sedan slå Koenigsegg Agera RS hastighetsrekord. Nu har tillverkaren tillkännagivit att man ska elektrifiera supersportbilen, rapporterar Motor Authority.

Den elektrifierade versionen av Tuatara kommer tillverkas i 125 exemplar, och det inkluderar 25 exemplar av SSC Tuatara Agressor, den mer banracing-fokuserade versionen. Till skillnad från den nuvarande versionen som är bakhjulsdriven, kommer den elektrifierade versionen ha fyrhjulsdrift då en elmotor kommer placeras på framaxeln. Dock är det oklart om den kommer ha Tuataras namn eller inte.

SSC Tuatara ska bli mer dynamisk

Anledningen till att elektrifiera fordonet, är att den ska bli mer dynamisk, och inte enbart för toppfart, menar Jerod Shelby, som är grundare och vd för SSC.

Dessutom kommer den första SSC Tuatara Striker byggas i augusti. Den har mer downforce jämfört med standardversionen. Mycket tack vare den fixerade bakvingen och en modifierad diffusor.

2025 ska en ny fabrik vara färdigbyggt och redo att invigas. Då ska även en mindre modell, ett syskon till Tuatara debutera. Dock har det inte kommit några detaljer om den.

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com