Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

"Koenigsegg bygger ny superexklusiv modell"

Spekulanterna fick se bilen – i VR-glasögon

Nu får ”elitkunderna” chansen att köpa en ny hyperbil från Koenigsegg.
Ett fåtal utvalda har fått se bilen på en skärm – med VR-glasögon.

Koenigsegg planerar att bygga en superexklusiv hyperbil i endast elva exemplar – och erbjuda exemplaren i förväg till några så kallade elitkunder. Det uppger The Supercar Blog i dag.
Modellen visades upp på Pebble Beach i Kalifornien för två veckor sedan, i samband med den stora bilutställningen.
Och Koenigseggs visning var lite annorlunda. Besökarna fick sätta på sig VR-glasögon och titta på bilen i skärmar.
Det är egentligen så mycket information The Supercar Blog har lyckats få fram än så länge. Det finns inga uppgifter om den nya modellen kommer att baseras på Jesko eller Regera, inte heller vilken drivlina som bilen kommer att ha.
Bloggen spekulerar dock i att motorn kommer att vara samma som i Jesko: en 5,0-liters twin-turbo V8-motor som producerar 1280 hk på standard bensin och 1600 hk på E85 biobränsle.

Samtidigt berättar källor för bloggen att Jesko 300 kommer att bli ännu mer kraftfull än standard-Jesko med en toppfart på 505 km/h.
Det skulle betyda att Koenigsegg kan leda kapplöpningen mot amerikanska biltillverkaren Hennessey om vem som först når över 500 km/h med en serietillverkad bil.
Med en Koenigsegg Agera RS slogs toppfartsrekordet för en serietillverkad bil den 4 november 2017, som nu lyder på 447 km/h (446,97 km/h) i snitt hastighet. På första försöket blev hastigheten 436,44 km/h och på andra försöket blev det 457,49 km/h. Även 0-400-0 km/h slogs samma dag med tiden 33,29 sekunder.

För bilentusiaster över hela världen har Koenigsegg blivit ett mycket respekterat märke. Många har säkert svårt att förstå hur det lilla företaget i Ängelholm med 200 anställda kan bygga bilar som konkurrerar med stora tillverkare som till exempel Bugatti, Ferrari och McLaren.
I superbilbranschen är det vanligt att tillverkarna köper avgörande delar som motorer, växellådor och bromssystem från andra bolag, men Koenigsegg utvecklar och tillverkar i princip allt i sin fabrik i Ängelholm.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com