Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Nya Koenigsegg - en hybrid med baksäte?

Spekulationer om KG12: "Den har troligen 1500 hk"

Kodnamnet är KG12 och den ska tillverkas i 300 exemplar.
Men hur många hästkrafter kommer den nya Koenigsegg-modellen att ha och hur kommer den se ut? Spekulationerna är i full gång och en sajt presenterar nya detaljer från ”en central källa i Koenigsegg”.

Det är den vanligtvis välinformerade sajten Thesupercarblog.com som nu presenterar nya detaljer om Koenigseggs kommande modell. Bilen ska med största sannolikhet visas upp på Geneve-salongen i mars tillsammans med tre andra modeller (en av dom är Jesko 500).

Kodnamnet på hemliga modellen är KG12 och den beskrivs som en ”2+2 hyperbil” där det alltså ska finnas plats för passagerare i ett litet baksäte. Det betyder att dörrarna troligen kommer att bli lite större än tidigare, så att man kan komma in och ur bilen smidigare.

Men däremot kommer bilens design att påminna om tidigare Koenigsegg-modeller, enligt Thesupercarblog.com: den klassiska låga fronten och rundade vindrutan. Där bak kommer motorn att synas genom en glasruta.
”Bilen kommer att ha en hybrid-drivlina. Troligen en 2.0-liters trecylindrig bensinmotor som backas upp av en kraftfull elmotor. Den kombinationen förväntas ge cirka 1500 hästkrafter” skriver sajten.
Men en 2.0-liters trecylindrig motor? Kan det verkligen stämma? Här tvekar faktiskt Thesupercarblog, och garderar sig i nästa mening:
”Tre cylindrar kan verka futtigt för en hyperbil, men man vet ju aldrig vad Koenigsegg kan hitta på”.

Prislappen kan landa på ca 14 miljoner per bil och enligt uppgifter ska 300 exemplar byggas. I så fall blir det den största serietillverkningenav en modell hittills i Ängelholm.
Koenigsegg Agera RS (2014-2017) tillverkades i 25 exemplar, Regera i 80 exemplar och Koenigsegg Jesko håller på att tillverkas i totalt 125 exemplar.

Den 5 mars öppnar Genève Motor Show portarna, men vi kan räkna med att få veta mer innan dess om vad Christian von Koenigsegg har skapat under vintern.
En av de nya bilarna som ska visas upp sägs vara en konceptbil med namnet Mission 500. Namnet talar för att svenskarna siktar på att nå 500 km/h – och i så fall ligga före antagonisten Bugatti.

För bilentusiaster över hela världen har Koenigsegg blivit ett mycket respekterat märke. Många har säkert svårt att förstå hur det lilla företaget i Ängelholm med drygt 200 anställda kan bygga bilar som konkurrerar med stora tillverkare som till exempel Bugatti, Ferrari och McLaren.
I superbilbranschen är det vanligt att tillverkarna köper avgörande delar som motorer, växellådor och bromssystem från andra bolag, men Koenigsegg utvecklar och tillverkar i princip allt i sin fabrik i Ängelholm.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com