Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Klart: Här är vägsträckorna som ska byggas om – ska öka trafiksäkerheten

Ska öka trafiksäkerheten

Större
Stäng
  • Foto: Pixabay
    Foto: Pixabay
  • Foto: Pixabay

Regeringen har fattat beslut om att bygga om och modernisera sex stycken vältrafikerade vägar.

För en tid sedan berättade Bytbil om att mer än var tionde väg som finns i Sverige är i dåligt skick. Sveriges vägar är kraftigt eftersatta på grund av dåligt underhåll menar organisationen Transportföretagen. 

Nu har regeringen beslutat om sex olika projekt som ska göra vägarna säkrare och de ska även moderniseras. Trafikverket ska genomföra en upphandling för att hitta en entreprenad för projekten. Infrastrukturprojekten är en del av den nationella infrastrukturplanen som löper mellan 2018 och 2029. De sex vägarbetena kommer få byggstart mellan i år och 2023. 

LÄS MER: Rekordstor minskning av utsläpp från nya bilar

E22 mellan Lösen och Jämjö ska trafiksäkerheten och framkomligheten öka på en 15 kilometer lång sträcka. På E16 mellan Borlänge och Djurås ska trafiksäkerheten förbättras. På Riksväg 40 mellan Nässjö och Eksjö, ska trafiksäkerheten och framkomligheten förbättras genom en mötesseparering på en sträcka som är 14 kilometer lång.Dessutom ska en separat gång- och cykelväg byggas.

E4/E20 mellan Tomteboda och Bredäng ska trafikstyrningssystemet moderniserat och uppgraders. Det innebär positiva effekter för trafiksäkerheten och framkomligheten. På E18 mellan Köping och Västjädra ska framkomligheten och trafiksäkerheten förbättras genom att bygga om 2+1 vägen till motorväg. Och sist men inte minst, på E45 mellan Tösse och Åmål ska trafiksäkerheten höjas på sträckan. 

LÄS ÄVEN: Tre av tio tycker inte det är viktigt att hålla hastighetsgränserna

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com