Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Kinesiska NIO visar upp nya elbilen i helgen

Väntas ha en räckvidd på upp emot 80 mil

  • Foto: NIO

Kinesiska biltillverkaren NIO kommer visa upp sitt kommande flaggskepp i helgen och modellen kommer antagligen ha en räckvidd på upp emot 80 mil, kanske till och med längre.

NIO är en biltillverkare som är baserad i Shanghai och är kända för innovativa batteribyten på sina bilar. I helgen ska den kinesiska biltillverkaren visa upp sitt kommande flaggkepp. 

Men redan nu har tillverkaren retat oss med att lägga upp en förhandsbild på bilen som lanseras på lördag (9 jan), när de har sin årliga NIO-dag.

NIO nya bil, kommer enligt den kinesiska biltillverkaren vara utrustad med den senaste autonoma körtekniken och ett 150 kWh batteripack. Enligt InsideEVS, innebär det en räckvidd på mellan 60 och 80 mil (kanske tom 90 mil). 

LÄS MER: Kinesiska Volvokusinen fångad på bild – i Sverige

Dessutom ska företaget presentera andra generationen av sitt paket för batteribyte, samt andra kärntekniker. 

I oktober tillkännagav NIO att de hade genomfört totalt sett en miljon batteribyten, och en halv miljon byten sedan maj. De har mer än 150 bytesstationer i landet, och enligt företaget är 500 batteribyten under en enskild dag rekord. 

Den nya modellen kommer baseras på konceptet ET preview som visades upp på Shanghais bilsalong 2019. Modellen kommer kallas för ET7. Enligt InsideEVS betyder det att sedanerna kommer ha ojämna nummer, och suvarna jämna nummer. 

Utöver den kommande modellen har NIO redan idag tre andra modeller ute på marknaden. 

LÄS ÄVEN: Lynk & Cos elbil allt närmare lansering

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com