Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Kinesisk elbil med i toppen i juni – allt fler laddbara bilar

Många elbilar i topp

Antalet registreringar av personbilar har kommit i kapp 2019-års nivåer, och i juni var varannan ny bil laddbar.

Det första halvåret i år registrerades det 173 163 personbilar, vilket innebär att 2021 är i paritet med 2019 registreringsnivåer, visar nya siffror från Bil Sweden. Just i juni så registrerades det 36 095 personbilar, vilket är ökning med nästan 46 procent jämfört med samma period förra året.

– Uppgången förklaras av en god återhämtning i ekonomin, men också av att registreringarna drivits upp inför förändringarna inom bonus-malussystemet som trädde i kraft 1 april och de höjda förmånsvärdena som träder i kraft för nyregistrerade bilar i dag, den 1 juli, säger Mattias Bergman, vd på BIL Sweden.

LÄS MER: Volvo presenterar nytt koncept: Concept Recharge

Tittar man på vilka modeller som registrerades flest av alla, var det Volvo S/V60 i topp med 1 768 bilar, följt av skrällen MG ZS EV. Det är en elektrisk crossover som tillverkas av kinesiska SAIC Motor, men under MG-märket. Av dem registrerades 1 665 fordon. På tredje plats finns Volvo XC60 med 1 518 exemplar, följt av Tesla Model 3 och 1 499 bilar. Volkswagen ID.4 avslutar top fem med 1 229 bilar.

Sammantaget hittills i år uppgår andelen laddbara bilar till 39,9 procent i år, och juni uppgick de till 49,4 procent. Av de laddbara bilarna i juni är 48,7 procent elbilar, och hittills i år utgör de nästan en tredjedel.

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com