Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Jeepen mot superbilen - så slutar dragracet

En Jeep Grand Cherokee mot en av världens snabbaste superbilar, det kan väl bara sluta på ett sätt?
McLaren 720S tar sig an Jeepen, som visar sig vara en riktig ulv i fårakläder.

Enligt Lamborghini är deras Urus världens snabbaste suv. Det är säkert sant, så länge vi pratar om bilar som är i standardversion. När trimmaren Hennessey är i farten är det dock vardagsmat med över 1000 hästkrafter. Företaget har gett Jeep Grand Cherokee en omgång och deras Trackhawk HPE har 1217 ystra hästar under huven.

6,2-liters V8:an har fått annan kompressor och flera andra uppgraderingar som för att den lämnar den hisnande effekten. Vridmomentet på 1356 Nm är heller inte fy skam. Enligt Hennessey klarar bilen 0-100 km/h på 2,4 sekunder och toppfarten är 322 km/h om någon nu vågar pressa upp en icke-aerodynamisk Jeep så snabbt.

För att bevisa att de har rätt i sina uppgifter så sammanförde Hennessey Jeep Trackhawk HPE med supersportbilen McLaren 720S på Pennzoils testbana i USA. Den brittiska superbilen är en av världens accelerationssnabbaste produktionsbilar och gör 0-100 km/h på 2,8 sekunder. Dessutom är toppfarten hela 341 km/h. Bilen har en fyraliters biturbo-V8 som ger 720 hk och 770 Nm i vridmoment. Förvisso ingenting mot Hennesseys trimmade kompressormonster, men McLaren 720S väger in på 1437 kg, jämfört med den svulstiga Jeepen där vågen inte stannar förrän den visar 2453 kg.

Stor och jättestark mot lätt och stark – i filmen ovanför texten ser du hur racet slutar.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com